FITles voor senioren

Door regelmatig te bewegen blijft je lichaam vitaal. Je voorkomt pijntjes en het risico op hart- en vaatziektes wordt kleiner. Bewegen houdt het lichaam optimaal en stimuleert ook nog eens het geheugen want door te bewegen maak je nieuwe verbindingen aan in je hersenen. 

Elke 2de en 4de vrijdagmorgen geeft Anne Marie een gezellige FITles. Sportkleding is niet nodig.

Slechts 29 procent van de ouderen tussen 65 en 85 jaar in Lingewaard beweegt voldoende op een dag. Dat blijkt uit een steekproef van Stichting Welzijn Lingewaard en Senioren Netwerk Lingewaard onder 369 ouderen. Dit percentage ligt ver onder het landelijke gemiddelde van 58 procent. Als reden om niet te sporten geven Lingewaardse ouderen aan last te hebben van lichamelijke klachten en gebreken.

Dankzij een subsidie van de overheid heeft Stichting Welzijn Lingewaard leefstijlcoach Melissa Davina in de arm kunnen nemen. Melissa helpt ouderen actiever in het leven te staan. Om zoveel mogelijk ouderen te begeleiden heeft zij vrijwilligers opgeleid tot beweegbegeleiders. Ook op De Minkhof hebben Thea, Loes, Anne Marie en Annemieke instructie gekregen van mevrouw Davina. De dames hebben inmiddels de eerste lessen gegeven en de deelnemers vinden het heel fijn om te doen. Daarbij houden beweegbegeleiders rekening met de lichamelijke mogelijkheden en onmogelijkheden van de gemiddelde deelnemer van De Minkhof. Kortom: Bewegen is een mooie manier om de dag te beginnen. Elke 2de en 4de vrijdagmorgen geeft Anne Marie een gezellige FITles. Sportkleding is niet nodig. Kijk voor de overige data in de Agenda van www.minkhof.nl.