Regiotaxi

Als u belemmerd wordt in het onderhouden van de sociale contacten, kunt u bij de gemeente een tegemoetkoming ontvangen. De kosten die u anders zou moeten betalen voor het openbaar vervoer betaalt u zelf. De meerkosten worden door de gemeente betaald. U krijgt dan een pasje via de gemeente waarmee u gebruik kunt maken van de regiotaxi. De gemeente meldt bij de vervoerder dat u recht heeft op de korting.

Hoe hoog is de vergoeding?

Heeft u al een scootermobiel waarmee u zich over de middellange afstanden kunt verplaatsen dan zult u er rekening mee moeten houden dat er een beperking wordt opgelegd op het totale aantal zones dat u jaarlijks kunt reizen.

Meer weten?

Om hiervoor in aanmerking te komen kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van team Maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Lingewaard. Het team is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 8.30 uur tot 12.30 uur via telefoonnummer 026-3260111. In het keuzemenu kiest u dan voor een 1. U wordt dan doorverbonden met een van de Wmo-medewerkers.

Aanvragen?

U kunt ook gebruik maken van het aanmeldformulier Wet maatschappelijke ondersteuning dat u kunt vinden op www.lingewaard.nl > Zorg en welzijn > Wmo > Aanmeldformulier Wet maatschappelijke ondersteuning. (aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Aanvragen?

Via www.lingewaard.nl > Wonen > Actueel > Aanvraagformulier BB Meedoen Regeling en Toelichting aanvraag formulier Meedoen regeling minima downloaden. (aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)

Aanmelden als deelnemer