De Minkhof

Beleven en Ontmoeten is het motto van De Minkhof. De Minkhof is dé ontmoetingsplek voor senioren uit Lingewaard en omgeving die graag actief willen zijn binnen en buiten, alleen of samen met anderen.

De Minkhof staat op een mooie, ruime, rustige en inspirerende plek aan de rand van Bemmel. Allerhande activiteiten kunnen er tot ontplooiing komen.

Er zijn gastpersonen aanwezig die de deelnemers ontvangen en onder het genot van een kopje koffie of thee een gezellig praatje maken….

En verder….

Op De Minkhof  is van alles te doen. In de gezellige huiskamer kun je spelletjes doen, knutselen, handwerken, biljarten, sjoelen, schilderen en meedoen met bewegen op de stoel. Op de verdieping wordt er yoga op de stoel gegeven en ook  geschilderd.  In de timmerwerkplaats kun je timmeren, houtbewerken of repareren. In de prachtige tuin worden groenten/kruiden verbouwd en bloemen gekweekt.  Je kunt er jeu-de boelen en (op afspraak) boerengolf spelen! Tijdens de openingsdagen worden er heerlijke maaltijden bereid met groeten uit eigen tuin. De Minkhof wil een ontmoetingsplek zijn waar iedereen een eigen invulling aan kan geven.

De activiteiten gedurende de dag zijn afhankelijk van het seizoen en natuurlijk naar eigen wens in te vullen. Zo wordt samen koffie en thee gedronken en kun je tussen de middag mee-eten. En omdat je iets met elkaar deelt, is er altijd wel iets te bespreken.

De Minkhof is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt in de toekomst De Minkhof meerdere dagen open gesteld. U kunt altijd uw wensen aangeven. De Minkhof draait volledig op vrijwilligers.  Van de gemeente Lingewaard ontvangen wij jaarlijks een prestatiesubsidie. Om alle activiteiten uit te kunnen voeren wordt er een eigen bijdrage van de deelnemers gevraagd.

Per dagdeel 9.30-12.00 / 13.30 – 16.00 uur) zijn de kosten € 4,60, dit is inclusief koffie en thee met iets lekkers,  als je tussen de middag gezellig wilt mee-eten (12.00-13.15) zijn de kosten € 9,60. Met onze strippenkaart bent u voordeliger uit.