De Minkhof draait op volle toeren

Veel mensen genieten in augustus van hun vakantie. Scholen zijn gesloten, mensen trekken massaal naar warmere oorden waardoor het overal wat rustiger is. In de volksmond wordt deze tijd van het jaar ook wel ‘komkommertijd’ genoemd.

De thuisblijvers hebben in de vakantieperiode minder aanspraak. Familie en vrienden zijn er niet en het boodschappen doen is zo gebeurd. Voor hen biedt een dagje op De Minkhof uitkomst. Daar hebben ze contact met anderen, kunnen ze zich amuseren en ze zijn lekker buiten. Op de leef- en doeboerderij is het in deze periode daarom alles behalve komkommertijd. Hoewel …… de komkommers worden wel geoogst.

In de maanden augustus en september is het een drukte van belang op De Minkhof. Veel groenten- en fruitsoorten zijn klaar om te worden geoogst. Al het lekkers wordt klaargemaakt voor de lunch en wat er over is wordt ingevroren of ingemaakt. De tuin is nu op zijn mooist en het is heerlijk om onder het afdak koffie te drinken en van de maaltijd te genieten aan de meterslange boomtafel.

De vrijwilligers doen in deze periode hun uiterste best om ervoor te zorgen dat het de deelnemers aan niets ontbreekt. Sommigen werken extra nu anderen met vakantie zijn. Voor de deelnemers vliegt de dag om. Ze zijn creatief bezig en spelen een spelletje. Voor anderen is de computer een uitdaging of er wordt gebiljart. En als de zon wat minder fel schijnt wordt de dag afgesloten met een spelletje jeu de boules voor de liefhebbers. Bewegen is immers gezond. Vooral als je op leeftijd bent.