Werken met hout

Op De Minkhof is ruimte voor allerlei activiteiten, binnen en buiten. Dat er een complete werkplaats is, is niet meteen zichtbaar en toch is het een pareltje. Een werkplaats vol apparatuur, veel hout (vaak geschonken) en vooral mensen die bezig zijn met hout.

Aan het woord is Henk van de Krol, betrokkene van het eerste uur:
“Je zou denken dat er alleen ruimte is voor ervaren timmerlui, maar dat is niet het geval. Iedereen is welkom: mannen en vrouwen, van wie wil leren werken met hout tot wie zelf aan de slag wil. Het fijne is dat alle apparatuur, hout en hulp aanwezig zijn, dat je niet zelf alles hoeft aan te schaffen of dat je in je eentje in je garage aan de slag hoeft. Niet het maken staat hier centraal, maar het met elkaar bezig zijn. Het sociale aspect is hier het allerbelangrijkste. Ontstaan de mooiste gesprekken niet terwijl je naast elkaar bezig bent, ieder met zijn eigen project?

Ook leeftijd kent hier geen grenzen, waarbij Jan Wilting een schoolvoorbeeld is: 96 jaar en nog steeds bezig. Er wordt hier van alles gemaakt, waarbij de inspiratie uit de omgeving komt: van oppottafels en kruidentorens tot moestuintafels op poten, maar ook vogelhuisje, wijnrekken en ander moois.”

De werkplaats is open op maandagochtend, woensdag de gehele dag en vrijdagochtend. Er zijn altijd begeleiders aanwezig om u te helpen. Mocht u zin hebben eens te komen kijken of heeft u zin om gezellig met uw handen bezig te zijn, dan kunt u contact opnemen met Henk van de Krol, tel.nr 06-36464124 of Carla Tap, tel nr. 06-27518590.
Of u komt zo maar eens langs om te zien of het iets voor u is.