Burgemeester even vrijwilliger op Minkhof

Burgemeester Marianne Schuurmans en de wethouders Helga Witjes, Theo Peren gaven het eerlijk toe. Het kokkerellen in de keuken van De Minkhof en spelen van een spelletje jeu de boules met de gasten in het lentezonnetje is leuker dan vergaderen.

 

De afvaardiging van het Lingewaards college vond het dan ook geen straf om een goede daad te verrichten in het kader van NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds waarbij bedrijven, verenigingen en instellingen een dagdeel vrijwilligerswerk doen voor een non-profit organisatie. Aan deze dag doen jaarlijks wel honderdduizend mensen mee.

Op 10 maart in de ochtend maakte het koffiezetapparaat overuren. Zoveel mensen waren er op de been. Burgemeester Schuurman had niet alleen twee wethouders meegenomen maar ook een groot aantal fotografen. Ze legde uit dat ze haar bekendheid op die manier inzette om De Minkhof onder de aandacht te brengen. Na het fotomoment was het tijd voor een uitgebreide kennismaking zonder opsmuk. Haar aanwezigheid werd al gauw heel vanzelfsprekend. Een van de gasten verontschuldigde zich zelfs dat ze de burgemeester niet had herkend met een schort voor.

Het bezoek duurde ruim drie uur en werd afgesloten met een kopje met Nel’s kippensoep. Maar het begon allemaal met een het snijden van worteltjes en champignons en het schillen van de aardappelen. Wethouder Peren zocht de buitenlucht op en hielp met het planten van jonge Elstar-appelboompjes. Intussen werden de deelnemers getrakteerd op petit fourtjes met het Lingewaard-logo erop.

Na de koffie was het tijd voor wat ontspanning. De jeu de boules ballen werden uit de kast gehaald en een mannenteam ging de strijd aan met team van alleen vrouwen. Als Jos riep ‘hij lig…t’ dan wist je dat dit de winnende bal was. Even lagen de vrouwen op voorsprong maar de mannen wisten de dames uiteindelijk te verslaan dankzij goede worpen van Martien en Hans. En zo werd De Minkhof niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in het zonnetje gezet. Ben benieuwd naar aandacht in de media.