8.800 Euro voor duurzame oplossingen

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]De Minkhof wordt door het Oranje Fonds ondersteund met een bijdrage van 8.800 euro. Dit gebeurt in het kader van het programma “Alle jaren tellen!”. Dit programma steunt ouderenprojecten die het meedoen van ouderen in de samenleving stimuleren. Het Oranje Fonds stelt het bedrag beschikbaar deels voor het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering en deels voor het verbeteren van de toegankelijkheid van het Minkhof-gebouw en het verder inrichten van de werkplaats.

 

“Op dit moment is De Minkhof twee dagen per week geopend. Gemiddeld 25 senioren per dag ontmoeten elkaar op een laagdrempelige manier”, aldus een tevreden Jan Rossen, voorzitter van Stichting De Minkhof. “We zijn trots op het bereikte resultaat na anderhalf jaar. Maar liefst tachtig vrijwilligers zijn actief betrokken bij De Minkhof. Dit maakt dat we verder willen uitbreiden. Zo geven de deelnemers en vrijwilligers aan behoefte te hebben aan opening op zondag.” Daarmee groeit, aldus Rossen, de behoefte om na te denken over het verder verduurzamen van het energieverbruik door het aantal zonnepanelen uit te breiden en door over te gaan op LED-verlichting. Ook wordt de reparatiewerkplaats verder uitgebreid en het gebouw wordt beter toegankelijk gemaakt.” Alle investeringen worden in 2016 uitgevoerd.

 

Vrijwilligercoördinator

Rossen verwacht dat in 2016 nog meer bezoekers gebruik gaan maken van de faciliteiten van De Minkhof. “We zijn er klaar voor. Zeker met de komst van Ina Rutgers die als vrijwilligerscoördinator gedurende zestien uur per week ondersteuning biedt aan de vrijwilligers. Dit ook dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]