Financiering ontmoetingscentrum De Minkhof is rond: ‘Halleluja, we hebben het voor elkaar gekregen’ zegt de voorzitter Cor van Dalen.

 

Het bestuur van Stichting De Minkhof heeft de financiering van het gebouw en de omliggende gronden rond. Daarmee is het voortbestaan van het beleef- en ontmoetingscentrum een feit.

Het bestuur van de stichting moet De Minkhof voor 1 juli 2022 hebben aangekocht, anders gaat de eigenaresse het gebouw in de verkoop doen. Dat gevaar is volgens Van Dalen afgewend. ,,Wij kunnen ons nu richten op de aankoop.”

Crowdfunding

Met de transactie is een bedrag van 400.000 euro gemoeid. Eerder al had de gemeente Lingewaard besloten het bestuur 200.000 euro te lenen met een looptijd van twintig jaar. Zelf moest het 50.000 euro op tafel leggen. Een crowdfundingsactie heeft dat bedrag bij elkaar gebracht.

De crowdfundingsactie gaat nog wel door; We willen een klimaatneutraal gebouw. Mede om het bedrag van de vaste lasten te drukken. We willen daarom een warmtepomp installeren en zonnepanelen op het dak leggen. Daarom continueren wij de geldinzamelingsactie”, aldus Van Dalen. 

Voorwaarden

Het resterende bedrag moet komen van drie lokale goededoelenorganisaties. Het gaat om de fondsen Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Bemmel, Stichting Mi Corazon en Stichting Bemmel & Haalderen. Die moeten elk met 50.000 euro over de brug komen. ,,Dat komt goed”, zegt Van Dalen. ,,Wij voldoen aan hun voorwaarden. De gemeente moest bijdragen en De Minkhof moest zelf 50.000 euro bij elkaar halen. Dat is gelukt. We verwachten het goede nieuws te horen als de besturen bij elkaar zijn geweest.”