De Minkhof ontvangt 67 duizend euro van het Oranje Fonds

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” header_style=”” parallax_content_width=”in_grid” anchor=”” in_content_menu=”” content_menu_title=”” content_menu_icon=”” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” video=”” video_overlay=”” video_overlay_image=”” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_image=”” background_image=”” background_image_as_pattern=”without_pattern” section_height=”” parallax_speed=”” background_color=”” border_color=”” row_negative_margin=”” side_padding=”” parallax_side_padding=”” padding_top=”” padding_bottom=”” color=”” hover_color=”” more_button_label=”” less_button_label=”” button_position=”” css_animation=”” transition_delay=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Leef- en doeboerderij De Minkhof krijgt een bijdrage van bijna dertig duizend euro van het Oranje Fonds met uitzicht op nog eens bijna 37 duizend euro uitgesmeerd over 2016 en 2017 voor het aanstellen van een vrijwilligerscoordinator.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=”” up=”20″ down=”20″][vc_column_text]“Een geweldige opsteker”, vindt Jan Rossen, huisarts en initiatiefnemer van het ouderenproject dat op 23 augustus zijn eenjarig bestaan vierde. In dat eerste jaar hebben we met een grote groep enthousiaste vrijwilligers een mooi resultaat geboekt.” Twee dagen per week ontvangt De Minkhof senioren uit heel Lingewaard in de gezellige huiskamer waar wordt gebabbeld, gekookt en gegeten. Hier is ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten zoals bloemschikken, kleding maken en verstellen, biljarten, muziek maken en zingen. Daarnaast kunnen de Minkhofgasten aanschuiven aan de verhalentafel of ze kunnen leren skypen met hun kleinkinderen. De moes- en bloementuinen met kippenhok en kas nodigen uit om buiten bezig te zijn en voor iedereen die handig is in houtbewerking biedt de werkplaats alle ruimte om te klussen.

Jan Rossen:“We willen de deuren van de boerderij graag nog vaker openzetten. Dat vergt nogal wat van je organisatie. Er zijn momenteel zeker vijftig vrijwilligers actief met onder andere tuinieren, koken, timmeren en het begeleiden van activiteiten. Sommige van hen besteden een groot deel van hun vrije tijd aan ons mooie project. We vinden het belangrijk dat zij gemotiveerd blijven en zich blijven inzetten voor De Minkhof. Daarom gaan we op zoek naar professionele ondersteuning en daar hebben we nu de middelen voor gekregen van het Oranje Fonds.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds onderschrijft de doelstelling van De Minkhof: “Door onze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]