Kookboekenruil

Het begon allemaal op 17 oktober 2017 in de Theaterkerk in Bemmel. Daar vond de derde editie plaats van de Oost-Betuwse beursvloer. Bedrijven en instellingen probeerden met gesloten beurzen een match te vinden met collega’s die over en weer spullen of diensten aanboden.

Ook dit keer was leef-en- doeboerderij De Minkhof weer vertegenwoordigd met een speciale wens. Er was dringend behoefte aan twee opbergkasten voor keukenspullen. Al heel snel bleek dat de Gemeente Overbetuwe die in de aanbieding had. Als tegenprestatie werd een aantal kookboekjes van ‘de Smaakmakers van de Minkhof’ aangeboden. Ook bleek dat de gemeente Overbetuwe een speciaal kookboek heeft uitgebracht ‘Het Overbetuws Kookboek’, met daarin exotische recepten van een Braziliaans stoofpotje tot een Portugees visgerecht met kabeljauw!

Burgemeester Toon van Asseldonk vertelt:

“Het idee voor dit kookboek is ontstaan door de mensen uit de vele culturen die de laatste jaren naar Overbetuwe zijn gekomen. Toen de vitrinekasten vol raakten met spullen uit en over de hele wereld zijn we vanaf 2014 begonnen met het verzamelen van recepten. En dat resulteerde in dit bijzondere kookboek.”

En zo is het gekomen dat een delegatie van De Minkhof op maandag 12 februari rond de tafel ging zitten samen met de burgemeester Toon van Asseldonk en medewerker Kabinet en Protocol Désirée Wijgerse . De kookboeken werden onderling uitgewisseld, maar vooral de verhalen over mensen en doelstellingen werd een bijzondere schakel in dit gesprek. Een waardevolle bijeenkomst die smaakt naar meer!

X