Ode aan Toon Hermans

Zanger Wes Leurs uit Elst zorgde zondag 4 maart voor een grote opkomst. Leurs vertolkt liedjes van Toon Hermans en dat trok veel publiek. Zoon Wes begeleidde hem daarbij op gitaar. De twee waren goed op elkaar ingespeeld met een sprankelende, interactieve show als resultaat.

De familie Leurs is een muzikale familie. Al op zijn achtste levensjaar leerde Wes senior het vak onder de vleugels van zijn vader. De liedjes van Toon Hermans spraken hem toen al enorm aan. “Toon wist hoe hij mensen moest bespelen. Hij was een dijk in rijmen. Dat maakt het zingen van zijn liedjes zo leuk.” Wes herinnert zich nog dat het stil was op straat als Toon Hermans op tv was. Dat effect had hij op mensen. Door de liedjes te blijven zingen leven ze voort.”

De gasten op De Minkhof waren de liedjes in ieder geval nog niet vergeten. Iedereen zong uit volle borst mee. ‘Gezellig’, ‘Oh Marie, ik heb je lief’, ‘Café biljart’ en natuurlijk ’24 Rozen’ klonken alsof er de hele week was geoefend. Een gast was extra geroerd omdat ‘24 Rozen’ op de begrafenis van zijn vrouw is afgespeeld. En zo was iedereen op zijn eigen manier geroerd door de herinneringen die met het optreden werden opgehaald.