Jan Rossen ontvangt lintje

Jan Rossen lintjeOp de dag voor Koningsdag kregen achttien inwoners uit Lingewaard een lintje uit handen van burgemeester Marianne Schuurmans. Een van hen was Jan Rossen. We kennen hem allemaal als initiatiefnemer en medeoprichter van De Minkhof, maar dat is niet de enige reden waarom hij de koninklijke onderscheiding op de borst gespeld kreeg. Maar liefst 33 jaar was hij huisarts in Bemmel.

In de tijd dat er nog gesproken werd van suikerziekte heeft Jan zich hard gemaakt om de patiënten in zijn praktijk met diabetes goed in kaart te brengen en de aanpak van de zorg beter te structureren. Hij vond het bijvoorbeeld van groot belang om goed samen te werken met de tweedelijnszorg met als resultaat dat het kennisniveau moest worden verbeterd binnen de eerstelijnszorg. Daarvoor was het noodzakelijk dat hij alle huisartsen in Arnhem e.o. bezocht en bijscholing gaf.Als mede-oprichter van de Ketenzorg Diabetes kreeg dit een officiële status. De diabeteszorg is daarmee een van zijn belangrijkste aandachtsgebieden geworden.

Ook gaf Rossen tien jaar EHBO-lessen in Bemmel en Haalderen. In 2002 zette hij een modern gezondheidscentrum op waarin Huisartsengroepspraktijk De Teselaar, een apotheek en andere eerstelijnszorgverleners bij elkaar zijn gebracht onder een dak.

Buiten dit sociale veld was hij medeoprichter van Stichting Bemmel Natuurlijk ( voortgekomen uit de Vogelwerkgroep Bemmel). Geruime tijd was hij voorzitter van de stichting. De landelijke boomplantdag kreeg vanuit deze stichting een eigen invulling. Tegenwoordig planten alle kinderen van groep 8 mee.

X